
Składniki
2 łyżki
5 łyżek
3 sztuki
6 łyżek
300 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę pokrój w plastry.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem w głębokim talerzu.
Krok 3
Rozłóż mozzarellę na pięciu kromkach tostowego chleba i przykryj pozostałymi.
Krok 4
Kanapki skrop mlekiem, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Krok 5
Kanapki włóż na rozgrzaną oliwę i smaż aż się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej