Sadzone w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sadzone w chlebie

Autor: Piotr Cejmer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 plaster

1 plaster

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od kromki chleba (najlepiej pełnoziarnistego, aczkolwiek wedle uznania) wykroić całe wnętrze, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Na patelni rozpuścić odrobinę masła i obydwie części kromki podsmażyć lekko z jednej strony.

Krok 3

Przewróciwszy chleb na patelni do wnętrza skórki wbić 2 jajka, tak, żeby ją wypełnić. Dodać do nich pieprz, sól oraz szczyptę ziół wedle własnego uznania. Natomiast na wnętrze chlebka położyć plasterek sera i smażyć całość pod przykryciem.

Krok 4

Zdjąć z patelni najlepiej, jak tylko biało na samej górze zacznie się ścinać. Najlepszy efekt jest, kiedy żółtka są jeszcze lekko płynne. Podawać z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej