
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
5 sztuk
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy jajka do osolonej wody, gotujemy na twardo (5-6min od zagotowania wody)
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na małym ogniu.
Krok 3
Drobno pokroić szczypiorek.
Krok 4
tuńczyka, nie odsączając, umieścić w sporej misce.
Krok 5
ugotowane jajka obrać ze skorupki, poćwiartować i wrzuć do miski z tuńczykiem. Zmielić blenderem
Krok 6
Dodać łyżkę oleju, szczypiorek i cebulkę, sól pieprz ziołowy, czosnek, wymieszać, VOILA!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej