Pasta twarogowo-jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta twarogowo-jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo.

Krok 2

Ser i jajko zetrzyj na tarce.

Krok 3

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 4

Składniki dodaj do jogurtu. Dopraw przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta twarogowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej