
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2
Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 0,5 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę.
Krok 3
Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek. Gotowe i smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej