Biała kapusta na maśle - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta biała na gęsto

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości.

Krok 2

Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 0,5 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę.

Krok 3

Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek. Gotowe i smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grochem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej