Karczochy marynowane do słoika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy marynowane do słoika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

6 łyżeczek

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę – wymieszaj oliwę, pieprz, ocet, pokrojoną w plastry cebulę, pietruszkę.

Krok 2

Ugotuj wodę z wyciśniętym sokiem z cytryny.

Krok 3

Usuń z karczochów twarde listki. Dodaj umyte karczochy do gotującej się wody. Gotuj 30 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu i ostygnięciu pokrój karczochy na pół i oczyść środek.

Krok 5

Przełóż karczochy do naczynia i zalej przygotowana zalewą.

Krok 6

Odstaw na 30 minut do lodówki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karczochy marynowane do słoikaKarczochy marynowane do słoika

Z wyglądu przypominają zielono-fioletowy bukiet kwiatów. Zachwycają kształtem i kolorem. Znane nie tylko ze względu na swoje walory estetyczne, ale także smakowe! Wykorzystywane w celach kulinarnych już od czasów starożytnych. Jedyne i niepowtarzalne… O kim mowa? Przed Państwem karczochy marynowane! Pora przyjrzeć się im z bliska! Na początek przepis na karczochy marynowane do słoika. Czas start!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób szukających nowych pomysłów na przetwory! Przepis na karczochy marynowane urozmaici Twoje dotychczasowe wyroby!

Na jaką okazję?

Na zimę! Czas skompletować zapasy w spiżarni na nadchodzące mroźne dni.

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania zalewy możesz użyć także innych wybranych przez siebie przypraw. Wszystko według upodobania!