Karp po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po kapitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 pęczek

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oskrob, wypatrosz, odetnij głowę, usuń kość kręgosłupa i podziel na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Wrzuć do garnka i zalej wrzącą, słoną wodą, ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj rybę, gotuj dalej na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Potem wyjmij rybę, włóż do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, chrzanem, kaparami, dopraw solą pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Tak przygotowaną śmietaną polej rybę i zapiecz w piekarniku. Przed podaniem polej ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej