Kaszak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszak

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 litr

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

250 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 2

Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej