Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach
łatwe
179 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
10 sztuk
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krok 2
Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę.

Krok 3
Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach
Pora wykorzystać zgromadzone zapasy i poczuć klimat prawdziwego grzybobrania! Szukasz pomysłu na aromatyczne, pełne smaków danie? Śpieszymy z pomocą! Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach to obowiązkowa pozycja kulinarna dla wszystkich miłośników leśnych kapeluszy.
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które chcą, aby danie zachęcało niezapomnianym aromatem.
Na jaką okazję?
Wykorzystaj składniki ze swojej spiżarni lub lodówki i stwórz kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach na rodzinny obiad!
Czy wiesz, że?
Do około XVII wieku pieczarki traktowano jako produkt luksusowy, niemal na równi z truflami. Dostęp do nich mieli tylko nieliczni – zazwyczaj arystokracja.
Dla urozmaicenia:
Kaszotto grzybowe podawaj ze startym parmezanem, który stopi się w piekarniku.