
Składniki
2 szklanki
null
null
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.
Krok 2
Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut
Krok 3
Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej