Klasyczna sangrita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sangrita

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.

Krok 3

Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej