
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 litr
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.
Krok 3
Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.
Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej