Kawa zbożowa z mlekiem – przepis: parzona | Przepisy.pl pixel

Kawa zbożowa z mlekiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko.

Krok 2

Następnie przygotuj napar zbożowy: zagotuj szklankę wody, wsyp kawę zbożową i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Po odstawieniu skrop napar zimną wodą. Chłódź przez 5 minut.

Krok 3

Napar kawy połącz z mlekiem. Dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej