Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wlej kefir do wyższej szklanki.

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej