
Składniki
20 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę umieść w garnku z zimną wodą, po wcześniejszym nakłuciu jej z obydwu stron widelcem lub nożem.
Krok 2
Garnek umieść na palniku, gdy woda zacznie się gotować, zmniejsz ogień i pozostaw na palniku przez 25 minut.
Krok 3
Przygotuj miskę do, której dodaj paczkę drożdży suszonych, 3 jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru. Całość wymieszaj mikserem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Następnie dodaj mąkę i śmietanę i nadal mieszaj mikserem.
Krok 5
Kiełbasę wyciągnij z wody i odstaw by się wystudziła.
Krok 6
Przygotowane wcześniej ciasto przełóż do wysmarowanej brytfanny masłem.
Krok 7
Kiełbasę obierz ze skórki. Kiełbasę umieść tak na brytfannie, by została ona przykryta przez ciasto. Tak przygotowane ciasto w brytfannie z kiełbasa przykryj czystą ścierką i odstaw na 30 minut, aby wyrosło.
Krok 8
Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni i umieść danie wewnątrz, piecz 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej