Kieszonki z żółtym serem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z żółtym serem i oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.

Krok 2

Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej