Kiszona kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszona kapusta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

120 gramów

600 gramów

2 kilogramy

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główki kapusty oczyść z wierzchnich liści. Zdejmij także kilka dobrych, aby wyłożyć nimi dno beczki.

Krok 2

Każdą główkę przekrój na pół, po czym usuń głąb i poszatkuj. Posól.

Krok 3

Na dnie beczki wyłóż liście kapusty, a na nie poszatkowaną kapustę. Posyp kminkiem i liśćmi laurowymi.

Krok 4

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kapusty. Wszystko zasyp solą.

Krok 5

Ubijaj kapustę, aż na wierzchu pojawi się woda. Zbierz ją i wylej, a następnie kapustę przykryj talerzem. Odstaw na dwa dni.

Krok 6

Następnie włóż w kapustę kij, żeby tworzące się gazy miały lepsze ujście z beczki i przenieś ją w chłodne miejsce. Spożywaj po dwóch tygodniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej