Klasyczna sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

750 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy posiekaj w cienkie plasterki i przełóż do wysokiego szklanego dzbanka, zalej schłodzonym rumem i dodaj cukier.

Krok 2

Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie, delikatnie rozgnieć owoce, wymieszaj z winem i sokiem pomarańczowym, w razie potrzeby dosłódź i klasyczną sangrię możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej