
Składniki
250 mililitrów
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.
Krok 2
Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.
Krok 4
Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej