
Składniki
2500 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wspyp mieszankę na placki ziemniaczane. Wlej 400 ml zimnej wody i mieszaj aż masa zgęstnieje i nie będzie większych grudek. Wbij jajko, wymieszaj ponownie.
Krok 2
Do garnka nalej ok. 2,5 l wody, zagotuj, osól .
Krok 3
Końcówkę małej łyżeczki zanurz we wrzątku i nabieraj nieduże porcje ciasta, wrzucej je do gotującej wody i za każdym razem ponownie mocz łyżeczke we wrzątku. Postępuj tak aż do zużycia całej masy.
Krok 4
Zamieszaj kluski dużą łyżką i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut. Odcedź i gotowe! Podawaj z mięsem, sosem albo okraszone skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej