Kluski po zakopiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski po zakopiańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

8 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

15 dekagramów

4 dekagramy

1 dekagram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.

Krok 2

Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 5

Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej