Kluski z jagodami – przepis: gotowane w wodzie | Przepisy.pl pixel

Kluski z jagodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluski ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.

Krok 3

Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gnocchi w sosie grzybowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej