
Składniki
300 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki pokroić w plastry i włożyć do miseczki. Mleko zagotować i zalać nim bułki. Odstawić aż zmiękną. Następnie dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Wszystko wyrobić ręką na jednolita masę, po czym dodać mąkę. Ponownie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę lekko osolona. Z masy wilgotnymi rękoma uformować niewielkie kule i ostrożnie wkładać do gotującej się wody. Zmniejszyć płomień, gotować ok 15 minut. Wyjąc i osaczyć. Rozgrzać patelnie z masłem i obsmażyć knedle na rumiano.
Krok 2
Mięso obok kostki delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawa do mies.. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć i zostawić w cieple.
Krok 3
Do wody dodaj sos myśliwski, zagotuj na wolnym ogniu, następnie włóż do niego usmażone kotlety, pogrzej. Wyłóż na talerz razem knedlami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej