
Składniki
450 gramów
8 sztuk
380 gramów
380 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżeczki
375 gramów
750 mililitrów
7 łyżek
3 opakowania
2 opakowania
1 łyżeczka
100 gramów
1 puszka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.
Krok 2
Utrzeć masło z cukrem do otrzymania jasnego i puszystego kremu maślanego.
Krok 3
Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników.
Krok 4
Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 5
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich dodać inny budyń (przesiany) i delikatnie wymieszać do połączenia.
Krok 6
Każdą powstałą część podzielić na dwie kolejne.
Krok 7
Ciasto wyłożyć do 6 foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 8
Piec w temperaturze 160ºC przez 25 - 30 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.
Krok 9
Mascarpone, śmietanę, fix, cukier, cukier waniliowy i aromat - schłodzone, zmiksować wszystko razem do powstania kremu
Krok 10
Blat czekoladowy smarujemy 1/2 dżemu, wykładamy 1/6 kremu, przykrywamy blatem różówym, wykładamy 1/6 kremu.
Krok 11
Przykrywamy białym biszkoptem, wykładamy kolejną cześć kremu, następny biały blat - krem, różowy blat, krem , 1/2 dżemu, brązowy blat.
Krok 12
Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście i wkoło. wykładamy świeże owoce. Wszystko dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej