
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
null
100 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę pokrój w plastry, a boczek w cienkie paski.
Krok 2
Na wysmarowanych olejem 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż ziemniaki, cebulę i boczek.
Krok 3
Posól i popieprz.
Krok 4
Piecz co najmniej 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej