Koper z dynią z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koper z dynią z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 garść

1 gram

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm.

Krok 2

Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej