
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
2 sztuki
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę sojową namocz we wrzątku z przyprawami.
Krok 2
Cebulę i pomidory pokrój w talarki i podsmaż na oleju. Dopraw.
Krok 3
Do rondla z cebulą i pomidorami dodaj kostkę sojową.
Krok 4
Podlej wodą i duś 15 minut.
Krok 5
Mąkę rozrób w 0,2 szklanki zimnej wody i wymieszaj z całością. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej