Kotlet sezamowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet sezamowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij na kotlety, przypraw z obu stron solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty przypraw i sezamu.

Krok 3

Kotlety zanurzaj w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju z masłem około 15 minut, podlewając olejem sezamowym.

Krok 5

Gorące kotlety posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej