Kotlety mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
644 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

724 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fix rozmieszaj z 125 mililitrami letniej wody i pozostaw na 3 minuty.

Kotlety mielone  - Krok 1

Krok 2

Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Kotlety mielone  - Krok 2

Krok 3

Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.

Kotlety mielone  - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta

    Elżbieta , 09.06.2022

    Wszystkim bardzo smakowały.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Szymanska

    Natalia Szymanska , 01.03.2021

    Super dobre wyszły mi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz , 22.03.2020

    TAK Do klasyczny kotletów mielonych dokładam dużą ilość natki pietruszki oraz czosnek. Robię też wersje z dodatkiem cukinii, papryki czerwonej drobno siekanej oraz z dodatkiem curry. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety mielone Kotlety mielone

Jak zrobić kotlety mielone, które zachwycą wszystkich? Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotlety mielone. Pomimo zmieniających się trendów kulinarnych - mody na sushi, dania kuchni chińskiej, włoskiej lub tajskiej – kotlety mielone nieustannie cieszą się sympatią smakoszy i regularnie pojawiają się w naszym rodzimym, obiadowym menu.  Jak zrobić kotlety mielone krok po kroku? Przyrządzając je warto zastosować parę sprawdzonych trików. Przed formowaniem mięsnej masy zwilż ręce zimną wodą lub posmaruj oliwką z oliwek. Jeśli chcesz skrócić czas smażenia kotletów, zrumień je z obu stron na patelni, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni. Gotowe mielone podawaj w towarzystwie puszystego puree z ziemniaków i marchewki duszonej na masełku z zielonym groszkiem. Wypróbuj nasz przepis i odkryj, jak zrobić kotlety mielone!