Krabowe tartinki San Sebastian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe tartinki San Sebastian

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.25 szklanki

3 łyżki

0.3 szklanki

1 szklanka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 2

12 foremek do mini mufinek oraz arkusze ciasta won ton posmaruj oliwą. Włóż 12 arkuszy ciasta do foremek i zapiekaj 10 minut.

Krok 3

Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmaż do momentu, gdy grzyby będą miękkie, a patelnia sucha.

Krok 5

Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i smaż przez 5 minut.

Krok 6

Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzewaj i dopraw do smaku.

Krok 7

Gorące nadzienie nałóż na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej