Ryba w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 szklanki

3 dekagramy

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżki

null

50 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło* roztop w garnku.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dopraw curry, sokiem z cytryny, cukrem i solą. Całość wlej do garnka i podgrzewaj do momentu, gdy sos zgęstnieje. Ciągle mieszaj.

Krok 3

Filety usmaż i wyłóż na półmisek. Orzechy i natkę posiekaj.

Krok 4

Rybę polej sosem i posyp orzechami oraz natką pietruszki. Serwuj z ulubioną surówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej