
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy.
Krok 2
Makrelę dokładnie obieramy z ości.
Krok 3
Do ryby dodajemy posiekane drobno jajka (można użyć kratki do cięcia warzyw).
Krok 4
Dodajemy przyprawy w kostkach i majonez. Ilość majonezu zależy od osobistych upodobań – nie może być go zbyt dużo, żeby pasta nie miała zbyt rzadkiej konsystencji.
Krok 5
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej