Krem z leśnych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z leśnych grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

100 gramów

700 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść grzyby, posiekaj cebulę i podsmaż razem na maśle*. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj.

Krok 3

Ostudź do temperatury pokojowej i wylej do bulionówek.

Krok 4

Ciasto pokrój na plastry i przełóż nimi zupę.

Krok 5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiecz. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej