Krem z pomidorów z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pomidorów z mozzarellą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

heart
1598 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

384 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

621 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 3
26

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 19.05.2023

    Nigdy nie przepadałem za kremowymi zupami, póki nie spróbowałem tej. Podaję najczęsciej z grzankami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna , 23.02.2023

    Pyszna. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madzia “Madzik” Szklanko

    Madzia “Madzik” Szklanko , 13.02.2017

    zupa normalnie miazga ;*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Fijałkowska

    Martyna Fijałkowska , 21.05.2015

    Najlepszy krem na świecie. POLECAM :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski , 06.03.2015

    czyli smaczna zupka i spiewa zespół akcent

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 06.03.2015

    popieram Andrzeja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Połeć

    Andrzej Połeć , 05.03.2015

    Pomidorowa krem tylko ze świeżych pomidorów. Żadnych fix-ów. Oliwa, czosnek, świeże pomidory, warzywa i oczywiście bazylia. Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lechosław Linke

    Lechosław Linke , 05.03.2015

    Jednak bym dodał pomidora bez skórki obsmażonego z cebulką i kluseczki własnej roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Matyasik

    Roman Matyasik , 05.03.2015

    Jest super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Żurawski

    Andrzej Żurawski , 05.03.2015

    Dawno nie jadłem pomidorowej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Teresa Piwowarczyk

    Anna Teresa Piwowarczyk , 05.03.2015

    Mam nadzieję że wnusio je tradycyjną zupę pomidorową ugotowaną na warzywach,nie na chemi na której opiera swój smak Knor ,amino czy winiary,bo jeśli jest inaczej,będą go w niedalekiej przyszłości czekać problemy jelitowe,albo co nie daj Boże coś więcej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Miszta

    Wanda Miszta , 05.03.2015

    ulubiona zupka mojego wnusia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Gordziejewski

    Jacek Gordziejewski , 05.03.2015

    Wszystko za pomidorową :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Rzeczkowska

    Katarzyna Rzeczkowska , 05.03.2015

    To jest pyszna przystawka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Hyla

    Zbigniew Hyla , 05.03.2015

    Gdzie ten akcent drogie koleżanki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Nowak

    Zenon Nowak , 05.03.2015

    to nie polskie jedzenie nasze babcie nie uczyly i tez czasu nie mialy wychowujac tyle dzieci zwalanie winy na czas czy lenistwo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Waćkowski

    Józef Waćkowski , 05.03.2015

    i ''bardzo dobre''na podagrę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Zaborny

    Andrzej Zaborny , 05.03.2015

    Zupa Romana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Lewandowski

    Roman Lewandowski , 05.03.2015

    Szybko i tanio to diabolo pomidoro zalac wrzadkiem i gotowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Tuleja

    Dariusz Tuleja , 05.03.2015

    Lubie! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke , 05.03.2015

    super i mogę poczęstować kochaną synową <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 05.03.2015

    Halina, jak wyszła?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Motławska

    Bożena Motławska , 05.03.2015

    ja tez zjem podzuc mi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Ligęza

    Dorota Ligęza , 05.03.2015

    Z fetą też dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 05.03.2015

    Pyszności.......poproszę porcyjkę.....chętnie zjem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke , 05.03.2015

    właśnie robię <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pomidorów z mozzarelląKrem z pomidorów z mozzarellą

Kremowa zupa pomidorowa, przygotowana z pachnących pomidorów i aromatycznego bulionu wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje, podana ze sprężystymi kulkami mozzarelli.