Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, wlej bulion cielęcy rozpuszczony w ok. 500 ml wody. Dodaj cukier i gotuj aż marchewka będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do ugotowanej marchewki i gotuje razem 3 minuty. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj do garnka. Dodaj także przyprawę korzenną, kwasek i po 3 szczypty papryk mielonych, gotuj 3 minuty a następnie zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Zupę ponownie podgrzej, dopraw do smaku. Możesz dodać także kilka łyżek śmietanki albo jogurtu. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej