
Składniki
100 mililitrów
0.5 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki królewskie z czosnkiem
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i podsmaż, aby stały się pomarańczowo-czerwone.
Krok 3
Dodaj czosnek, chili i smaż jeszcze minutę, po czym wrzuć posiekaną natkę sok wyciśnięty z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej