Karp w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w sosie cebulowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

null

null

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek obierz ze skóry, ości i zmiel.

Krok 2

Dodaj żółtko, masło, musztardę, bułki, posiekaną natkę pietruszki i żelatynę w 50 mililitrach wody.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj do mieszanki, dopraw.

Krok 4

Gotowym farszem napełnij dzwonka karpia.

Krok 5

Pokój cebulę, marchewki, pietruszkę i seler. Ugotuj. Zmiksuj i wyłóż na karpia.

Krok 6

Wstaw potrawę do lodówki by stężała.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej