
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
null szczypt
null
null
15 sztuk
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.
Krok 3
Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.
Krok 4
dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej