Krewetki obtoczone kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki obtoczone kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

2 szklanki

1 szczypta

0.3 szklanki

4 sztuki

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natnij krewetki wzdłuż i delikatnie rozłóż każdą krewetkę.

Krok 2

W naczyniu wymieszaj mąkę z solą i pieprzem kajeńskim.

Krok 3

W drugim naczyniu ubij lekko białka.

Krok 4

Do trzeciego naczynia wsyp wiórki kokosowe.

Krok 5

Krewetki zanurzaj w mące, następnie w białkach a na koniec w kokosie.

Krok 6

Smaż 1 minutę w oleju do uzyskania złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki obtoczone kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej