Krewetki z awokado i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z awokado i grejpfrutem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i pokrój na kostkę. Grejpfruty również pokrój na kostkę. Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.

Krok 2

Do miseczki włóż krewetki, awokado, grejpfruty, dodaj rozgnieciony czosnek, cukier puder, pieprz oraz sól.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze lub do kieliszków koktajlowych, a na nim ułóż sałatkę krewetkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej