Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem

Autor: Beata Waśniewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.

Krok 2

Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3

W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.

Krok 4

Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 5

W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

Beata Waśniewska

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej