
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
ciasto:
200 gramów
2 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawy i zagotuj.

Krok 2
Dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj całość około 15 minut.

Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Następnie połącz składniki na łazanki i dokładnie wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 5
Rozwałkuj ciasto na cienki płat i krój nożem na łazanki, czyli romby o bokach około 1,5 cm. Następnie gotuj je w lekko osolonym wrzątku. Poczekaj, aż łazanki wypłyną na powierzchnię i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.

Krok 6
Gotowy barszcz podawaj z łazankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z łazankami
Domowy makaron typu łazanki będzie świetnym dodatkiem do wielu zup. Aby go przygotować, wystarczy połączyć jajka z mąką i wodą, wyrobić z tych składników gładkie ciasto, rozwałkować je i pokroić w romby odpowiedniej wielkości. Ugotowane dobrze skomponują się z barszczem czerwonym z tego przepisu, który powstaje na bulionie przygotowanym z włoszczyzny i esencji wołowej. Po dodaniu do niego barszczu ekspresowego oraz gotowych łazanek stanie się wyjątkowo smacznym daniem, które z powodzeniem podasz na codzienny obiad i wyjątkowe uroczystości, np. święta Bożego Narodzenia. Dopraw je do smaku – wedle uznania – świeżo zmielonym czarnym pieprzem, majerankiem czy natką pietruszki. Zadziwiająco dobry rezultat może przynieść dodanie szczypty… cynamonu. Jeśli lubisz zupy zabielane, dodaj do niej niewielką ilość zahartowanej śmietany. Gotowe danie podawaj na gorąco w głębokich talerzach lub specjalnych bulionówkach. Sprawdź, jak łatwe może być przygotowanie barszczu czerwonego z łazankami według tego przepisu. Koniecznie go wypróbuj i podziel się swoją opinią.