Krewetki z czosnkiem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z czosnkiem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wypłucz w zimnej wodzie, aby się rozmroziły. Osusz je i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekany czosnek oraz pokrojoną chili. Podsmaż chwileczkę, po czym dodaj natkę pietruszki oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wrzuć krewetki i smaż, aż będą gotowe. Na koniec wlej wino i doprowadź do wrzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej