Kofty z baraniny - mielone kotlety: przepis | Przepisy.pl pixel

Kofty z baraniny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso mielone. Dodaj posiekaną cebulę, chili, czosnek i połowę mięty.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa. Wymieszaj dokładnie składniki.

Krok 3

Nakładaj mięso na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Gotowe kofty smaż na grillu przez kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i pozostałą miętą. Gotowe kofty podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej