
Składniki
100 mililitrów
150 mililitrów
4 łyżeczki
4 łyżeczki
3 łyżeczki
350 gramów
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij owoce. Gotuj przez 10minut z wodą, sokiem z cytryny i 1,5 łyżki miodu. Połowę owoców zmiksuj.
Krok 2
Dodaj żelatynę i jeszcze raz zagotuj. Domieszaj resztę miodu, a następnie schłódź.
Krok 3
Wymieszaj maślankę z zagęszczoną masą gruszkową.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj.
Krok 5
Masę przełóż do prostokątnej formę i odstaw na godzinę. Przed podaniem pokrój w plasterki. Dodaj do tego resztę kompotu z owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej