Kromki z maślanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kromki z maślanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

150 mililitrów

4 łyżeczki

4 łyżeczki

3 łyżeczki

350 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij owoce. Gotuj przez 10minut z wodą, sokiem z cytryny i 1,5 łyżki miodu. Połowę owoców zmiksuj.

Krok 2

Dodaj żelatynę i jeszcze raz zagotuj. Domieszaj resztę miodu, a następnie schłódź.

Krok 3

Wymieszaj maślankę z zagęszczoną masą gruszkową.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj.

Krok 5

Masę przełóż do prostokątnej formę i odstaw na godzinę. Przed podaniem pokrój w plasterki. Dodaj do tego resztę kompotu z owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej