
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki ,strata na dużych oczkach marchewkę i pokrojona w kosteczkę pietruszkę . Gotujemy ok 15 min .
Krok 2
Dodajemy kostkę bulionową grzybową Knorr i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodajemy kasze . Gotujemy . Na patelni podsmażamy pokrojone kurki z posiekana cebulką . Kurki doprawiamy sola i pieprzem . Po usmażeniu dodajemy do krupnika. Zagotowujemy
Krok 3
.Podajemy z świeżym chrupkim pieczywem

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej