Faszerowana papryka po meksykańsku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Paulina Flk

    Paulina Flk , 30.09.2016

    A to moje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata CH

    Beata CH , 30.09.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 25.09.2016

    Najlepsza w wykonaniu mojej mamy.Rozpływa się w ustach

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEOFaszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.