Kule śnieżne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kule śnieżne

Autor: Pozytyw23

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę z śmietaną gotujemy w kąpieli wodnej aż do całkowitego rozpuszczenia. Całość odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny (polecam przygotować masę wieczorem i zostawić na noc w lodówce).

Krok 2

Po upływie czasu łyżeczką lub łyżką nakładamy porcję masy i szybko formujemy w dłoniach kulkę (pod wpływem ciepła czekolada się bardzo szybko roztapia).

Krok 3

Truflę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Są już gotowe do spożycia, polecam przechowywać je w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kule śnieżne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej