
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
500 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser ścieramy drobno na tarce. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, dodajemy ser. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w panierce.
Krok 2
Wykładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Krok 3
Kuleczki wykładamy na talerz i w każdą wbijamy wykałaczkę. Podajemy osobno z sosem czosnkowym lub meksykańskim. smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej