Kuleczki miesne z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki miesne z serem

Autor: Elżbieta Szablińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser ścieramy drobno na tarce. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, dodajemy ser. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w panierce.

Krok 2

Wykładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

Krok 3

Kuleczki wykładamy na talerz i w każdą wbijamy wykałaczkę. Podajemy osobno z sosem czosnkowym lub meksykańskim. smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej