Rolada cappuccino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada cappuccino

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto;białka ubij z cukrem,połącz z żółtkami.Dodaj przesianą mąkę ,kakao i proszek,wlej 100 ml wody,połącz.Piecz 15-18 minut w temperaturze 175 stopni C.Gorace ciasto ułóż na ściereczce,zwiń razem w roladę,ostudź

Krok 2

Masa: cappuccino rozpuść w goracym mleku,ostudź.Żelatynę rozpuść w 80 ml wody.Ostudź.Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany,wlweając żelatynę.Ciasto delikatnie rozwiń,rozsmaruj masę,zwiń.Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mus czekoladowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej