Kurczak po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój. Mięso podziel na małe kawałki.

Krok 2

Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr wymieszaj z cukrem i kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na godzinę.

Krok 4

Pieczarki i cebulę posiekaj.

Krok 5

Kurczaka podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 6

Dodaj pieczarki, cebulę i smaż jeszcze 10 minut.

Krok 7

Wlej bulion, dodaj groszek konserwowy i jajko. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej